Hottub uitkiezen? Stel jezelf deze 4 vragen

Wil jij heerlijk kunnen relaxen en een hottub kopen voor in de tuin? Het uitkiezen van een hottub is ontzettend leuk, maar er komt wel wat voorbereiding bij kijken. Om het jou iets makkelijker te maken hebben wij een aantal punten opgesteld waarop je kunt letten bij de aanschaf van een hottub. Veel leesplezier!

Wat is het budget?

Dit is niet perse een leuke vraag, maar wel erg belangrijk. Bepaal allereerst hoeveel je wilt besteden aan een hottub en wat je er allemaal op wil hebben. Wil je bijvoorbeeld gebruik maken van een kachelpijp en een hittebeschermer voor de kachelbuis? Door dit van tevoren al uit te zoeken, weet je bij het uitkiezen van een hottub precies wat de opties zijn. Dat er veel verschillende modellen in verschillende prijsklassen te verkrijgen zijn maakt het wel iets makkelijker. Je kunt het dus zo gek, duur of goedkoop maken als je zelf wilt!

Hoe groot moet de hottub zijn?

Deze vraag kan ook anders worden gesteld: met wie wil je allemaal tijd spenderen in jouw hottub? Met z’n tweeën, of met het hele gezin? Misschien heb jij wel een grote vriendengroep die er het liefst allemaal tegelijk in willen of weet je al dat de buurtkinderen om de hoek komen kijken. Er zijn tenslotte kleine hottubs voor twee personen, maar ook grote hottubs voor 10 personen. Dit zijn allemaal punten waarmee je rekening moet houden tijdens de aankoop van een hottub.

Hoeveel ruimte is er?

Hoeveel ruimte van de tuin wil jij gebruiken voor jouw eigen stukje privé wellness? Voor iedere tuin is er wel een passende hottub, dus je hoeft zeker niet bang te zijn dat het niet zal passen. Toch is het wel handig om hier een schatting van te maken, zodat wanneer de hottub wordt geleverd je niet voor een onaangename verrassing komt te staan.

Welk hout vind je mooi?

De uitstraling van de hottub zal helemaal afhangen van wat jouw smaak is. De één vindt robuust eikenhout helemaal geweldig, terwijl de ander liever kiest voor rode ceder. Alle soorten hout zijn immers anders van kleur en textuur. Daarnaast kun je ook nog kijken naar de duurzaamheid van het hout. De ene soort gaat 5 tot 10 jaar mee, terwijl een ander soort wel 25 jaar mee kan gaan. Bedenk goed of je over 10 jaar nog steeds de juiste keuze hebt gemaakt.

3 dingen die je tuin sfeervoller maken

Nu de zomer weer volop aan de gang is, brengen we massaal meer tijd door in de tuin. Heb jij een fijne tuin, maar mist er voor je gevoel toch nog wat? Vind je de tuin niet sfeervol genoeg en weet je niet goed wat je moet doen om die sfeer wel te creëren? In dit artikel help ik je een handje op weg, zodat jij van het zomer weer heerlijk van je tuin kunt genieten.

Warmte met een vuurplaats

Er is niets fijners dan ‘s avonds met zijn allen (of lekker knus met zijn tweeën) nog even buiten te zitten in de zomer. Toch koelt het in Nederland ‘s avonds vaak nog wel een beetje af. Het is dan soms ook noodzakelijk om een beetje hulp in te schakelen voor wat warmte. Je kunt kiezen voor een heater, maar deze staan vaak niet zo sfeervol in je tuin. Veel sfeervoller is het om een vuurplaats te maken of een gietijzeren buitenkachel te plaatsen. Hierbij kun je genieten van een echt vuurtje. Zeg nou zelf: er gaat niets boven het knisperende geluid van een vuurtje.

Verlicht de tuin

Verlichting in je tuin is erg belangrijk, al is het maar zodat je ziet waar je loopt. En nee, dan heb ik het niet over verlichting in de vorm van TL-buizen of bouwlampen. Kies voor sfeervolle kleine lampen op verschillende plekken in je tuin. Een goed lichtplan is hiervoor wel een must. Wanneer je de lampen namelijk random plaatst, dan kan het zijn dat ze net niet de juiste plekken verlichten en het rommelig staat. Kies dus voor een goed lichtplan, met warm, dimbaar licht en je hebt binnen no-time meer sfeer in je tuin. Denk naast lampen ook aan tuinfakkels en andere kaarsen, deze kunnen je tuin nog gezelliger maken.

Zachte materialen voor de aankleding

Heb je een prachtige loungeset, maar mist er toch nog iets? Leg er een paar heerlijke kussens en dekentjes op. De kussens zorgen voor een huiselijke sfeer en zo is het nog fijner om op de bank te gaan zitten. De dekentjes kun je gebruiken ter decoratie, maar ook zeker als het in de avond afkoelt. Zorg dat je altijd een paar dekentjes buiten neerlegt wanneer je een avondje buiten gepland hebt. Zo hoef je je avond niet eerder af te breken om naar binnen te gaan omdat je het koud krijgt, maar kun je lekker buiten blijven zitten.