Hottub uitkiezen? Stel jezelf deze 4 vragen

Wil jij heerlijk kunnen relaxen en een hottub kopen voor in de tuin? Het uitkiezen van een hottub is ontzettend leuk, maar er komt wel wat voorbereiding bij kijken. Om het jou iets makkelijker te maken hebben wij een aantal punten opgesteld waarop je kunt letten bij de aanschaf van een hottub. Veel leesplezier!

Wat is het budget?

Dit is niet perse een leuke vraag, maar wel erg belangrijk. Bepaal allereerst hoeveel je wilt besteden aan een hottub en wat je er allemaal op wil hebben. Wil je bijvoorbeeld gebruik maken van een kachelpijp en een hittebeschermer voor de kachelbuis? Door dit van tevoren al uit te zoeken, weet je bij het uitkiezen van een hottub precies wat de opties zijn. Dat er veel verschillende modellen in verschillende prijsklassen te verkrijgen zijn maakt het wel iets makkelijker. Je kunt het dus zo gek, duur of goedkoop maken als je zelf wilt!

Hoe groot moet de hottub zijn?

Deze vraag kan ook anders worden gesteld: met wie wil je allemaal tijd spenderen in jouw hottub? Met z’n tweeën, of met het hele gezin? Misschien heb jij wel een grote vriendengroep die er het liefst allemaal tegelijk in willen of weet je al dat de buurtkinderen om de hoek komen kijken. Er zijn tenslotte kleine hottubs voor twee personen, maar ook grote hottubs voor 10 personen. Dit zijn allemaal punten waarmee je rekening moet houden tijdens de aankoop van een hottub.

Hoeveel ruimte is er?

Hoeveel ruimte van de tuin wil jij gebruiken voor jouw eigen stukje privé wellness? Voor iedere tuin is er wel een passende hottub, dus je hoeft zeker niet bang te zijn dat het niet zal passen. Toch is het wel handig om hier een schatting van te maken, zodat wanneer de hottub wordt geleverd je niet voor een onaangename verrassing komt te staan.

Welk hout vind je mooi?

De uitstraling van de hottub zal helemaal afhangen van wat jouw smaak is. De één vindt robuust eikenhout helemaal geweldig, terwijl de ander liever kiest voor rode ceder. Alle soorten hout zijn immers anders van kleur en textuur. Daarnaast kun je ook nog kijken naar de duurzaamheid van het hout. De ene soort gaat 5 tot 10 jaar mee, terwijl een ander soort wel 25 jaar mee kan gaan. Bedenk goed of je over 10 jaar nog steeds de juiste keuze hebt gemaakt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *