Maak je tuin voorjaar klaar met deze handige tips

Maak je tuin voorjaar klaar met deze handige tips

De zon schijnt, de vogeltjes fluiten en de tijd van in de tuin zitten komt er weer aan! Maar dan wil je natuurlijk wel kunnen genieten van een voorjaar klare tuin! Maak daarom je tuin voorjaar klaar met deze handige tips.

5 tips voor een voorjaar klare tuin

Wil jij een mooie tuin dit voorjaar, maar weet je niet waar je moet beginnen? Misschien heb je iets aan deze 5 handige tips!

  • Bemesten van de tuin. Gebruik hiervoor organisch materiaal en geef de bodem rust. Het is dus belangrijk dat je de tuin niet omspit. Onderzoek van tevoren wat de juiste bemesting is voor dit seizoen.
  • Tuin inrichten. Haal de tuinmeubels weer tevoren en maak deze schoon. Ben je toe aan nieuwe accessoires, zoals tuinlichten of stoelkussens? Dan is dit het moment! Wil je jouw tuin aantrekkelijk maken voor vogeltjes? Hang vogelvoedsel op.
  • Plant bloemen en planten. Wil je deze zomer genieten van prachtige bloemen of andere kleurrijke planten? Dan is dit het moment om deze bloembollen en zaadjes te planten. Voorbeelden van leuke planten zijn krokussen, viooltjes, petunia’s of irissen.
  • Snoeien maar! De bomen en struiken snoeien kan ontzettend gezond zijn voor jouw tuin! Door dode takken weg te snoeien zorg je voor meer ruimte voor de gezonde takken en creëer je meer licht inval in jouw tuin!
  • Een mooi terras. Maak het terras schoon door deze te vegen en het onkruid tussen de tegels te verwijderen.

Schakel een tuinman in

Wanneer je zelf geen groene vingers hebt, maar je wel graag een mooie voorjaar klare tuin wil, kun je er voor kiezen een tuinaannemer in te schakelen. De tuinaannemer kan jou tips geven op het gebied van onderhoud en kan jou helpen met het snoeien, planten en schoonmaken van het terras. Ook wanneer je toe bent aan een nieuwe tuin, of een tuin make-over ben je bij de tuinman aan het juiste adres. Dit is misschien wel de handigste tip wanneer jij je tuin voorjaar klaar wil maken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *