3 dingen die je tuin sfeervoller maken

Nu de zomer weer volop aan de gang is, brengen we massaal meer tijd door in de tuin. Heb jij een fijne tuin, maar mist er voor je gevoel toch nog wat? Vind je de tuin niet sfeervol genoeg en weet je niet goed wat je moet doen om die sfeer wel te creëren? In dit artikel help ik je een handje op weg, zodat jij van het zomer weer heerlijk van je tuin kunt genieten.

Warmte met een vuurplaats

Er is niets fijners dan ‘s avonds met zijn allen (of lekker knus met zijn tweeën) nog even buiten te zitten in de zomer. Toch koelt het in Nederland ‘s avonds vaak nog wel een beetje af. Het is dan soms ook noodzakelijk om een beetje hulp in te schakelen voor wat warmte. Je kunt kiezen voor een heater, maar deze staan vaak niet zo sfeervol in je tuin. Veel sfeervoller is het om een vuurplaats te maken of een gietijzeren buitenkachel te plaatsen. Hierbij kun je genieten van een echt vuurtje. Zeg nou zelf: er gaat niets boven het knisperende geluid van een vuurtje.

Verlicht de tuin

Verlichting in je tuin is erg belangrijk, al is het maar zodat je ziet waar je loopt. En nee, dan heb ik het niet over verlichting in de vorm van TL-buizen of bouwlampen. Kies voor sfeervolle kleine lampen op verschillende plekken in je tuin. Een goed lichtplan is hiervoor wel een must. Wanneer je de lampen namelijk random plaatst, dan kan het zijn dat ze net niet de juiste plekken verlichten en het rommelig staat. Kies dus voor een goed lichtplan, met warm, dimbaar licht en je hebt binnen no-time meer sfeer in je tuin. Denk naast lampen ook aan tuinfakkels en andere kaarsen, deze kunnen je tuin nog gezelliger maken.

Zachte materialen voor de aankleding

Heb je een prachtige loungeset, maar mist er toch nog iets? Leg er een paar heerlijke kussens en dekentjes op. De kussens zorgen voor een huiselijke sfeer en zo is het nog fijner om op de bank te gaan zitten. De dekentjes kun je gebruiken ter decoratie, maar ook zeker als het in de avond afkoelt. Zorg dat je altijd een paar dekentjes buiten neerlegt wanneer je een avondje buiten gepland hebt. Zo hoef je je avond niet eerder af te breken om naar binnen te gaan omdat je het koud krijgt, maar kun je lekker buiten blijven zitten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *